REGULAMENT

CONCURS NAȚIONAL DE INTERPRETARE PENTRU PIAN SOLO - "MAGIC PIANO"

Ediția a VII-a, 12 – 13 Decembrie 2020

Ediție Online 

 

Concursul “Magic Piano” se desfășoară în zilele de 12 și 13 Decembrie 2020, în mediul online, începând cu ora 10.00.

 

Concurenții vor trimite înregistrări video cu ei, care vor fi transmise pe site conform desfăsuratorului si a categoriilor menționate.

 

Transmisia se va desfășura pe site-ul concursului: www.magicpiano.ro la secțiunea Concurs Online

Scopul nostru este încurajarea și susținerea tinerelor talente cu vârsta cuprinsă între 4 și 18 ani, împliniți până la data înscrierii în concurs, care studiază pianul la grădinițe, after-school, școli private, palate și cluburi ale copiilor sau în sistem privat, dar și în școlile și liceele de muzică din București și din țară. Ne dorim prin acest concurs să promovăm muzica instrumentală în rândul cât mai multor tineri dornici de afirmare, dar și dezvoltarea spiritului competitiv. De asemenea avem ca scop stimularea valorilor interpretative instrumentale și plasarea acestora în rândul elitei muzicii românești.

Structura Concursului:

Categoria Hobby – 12 Decembrie 2020 (cei care studiază pianul în sistem privat, after-school, grădinițe, școli private, palate și cluburi ale elevilor)

Grupa I:

  - Grădiniță

  - Clasa 0

  - Clasa I

  - Clasa a II-a

  - Clasa a III-a

  - Clasa a IV-a

 

Grupa II:

  - Clasa a V-a

  - Clasa a VI-a

  - Clasa a VII-a

  - Clasa a VIII-a

 

Grupa III:

  - Clasa a IX-a

  - Clasa a X-a

  - Clasa a XI-a

  - Clasa a XII-a

 

Categoria Profesional – 13 Decembrie 2020 (cei care studiază pianul în școli și licee de muzică)

 

Grupa I:

  - Grădiniță

  - Clasa 0

  - Clasa I

  - Clasa a II-a

  - Clasa a III-a

  - Clasa a IV-a

 

Grupa II:

  - Clasa a V-a

  - Clasa a VI-a

  - Clasa a VII-a

  - Clasa a VIII-a

 

Grupa III:

  - Clasa a IX-a

  - Clasa a X-a

  - Clasa a XI-a

  - Clasa a XII-a

 

 

 - Concurenții vor interpreta din memorie una sau două piese din literatura pianistică (orice gen muzical, transcripții sau coveruri, compoziții proprii), având o durată de maxim 5 minute pentru clasele 0 - IV (categoriile Hobby și Profesional), maxim 8 minute pentru clasele V - XII (categoria Hobby) si maxim 10 minute pentru clasele V - XII (categoria Profesional). Ordinea interpretării pieselor va fi aleasă de concurent. Nu se admit modificări ulterioare în repertoriul comunicat.

 

 - Se vor acorda: Premiul de excelență pentru fiecare clasă, Premii I, II, III pentru fiecare grupă, mențiuni și diplome de participare tuturor concurenților. Marele premiu se va acorda atât categoriei Hobby cât și categoriei Profesional și constă în 1500 LEI pentru fiecare categorie.

 - Ediția a VII-a a Concursului “Magic Piano” se va desfășura în mediul online, pe site-ul concursului: www.magicpiano.ro , la secțiunea Concurs Online. Ordinea participării în concurs va fi stabilită de organizatori conform categoriilor menționate, în ordine alfabetică și va fi anunțată pe site-ul concursului cu 3 zile înaintea începerii concursului. 

 

 

  Documente necesare înscrierii:

 

*Înscrierile se realizează doar online, pe adresa de email a concursului: concursmagicpiano@gmail.com.

 

 - Plata taxei de participare se efectuează online în contul: IBAN: RO86BTRLRONCRT0568305201, TEATRUL METROPOLITAN  S.R.L., C.U.I.: 43096930, Nr. Înmatriculare: J40/12290/2020, cu menționarea numelui concurentului și a CNP-ului deponentului, în vederea facturării.

 

 

 - Membrii juriului sunt: Anamaria Sârbu – Director artistic al concursului, Oana Alexandru – profesor de pian la C.N.A. Dinu Lipatti, Viorel Rădăcină – profesor la școala Smart Kids. 

 

- Jurizarea se va realiza în cele două zile destinate desfășurării concursului, imediat după încheierea fiecărei categorii în parte (Hobby – 12 Decembrie 2020 și Profesional – 13 Decembrie 2020). Deciziile juriului sunt definitive și nu pot fi contestate.

 

 - Premiile vor fi anunțate în data de 14 Decembrie 2020 pe site-ul concursului www.magicpiano.ro , secțiunea Rezultate. 

 

 - Concurenții din București își vor putea ridica premiile începând cu data de 15 Decembrie 2020 de la următoarea adresă: Casa de Balet, strada Calea Floreasca nr. 111 – 113, sector 1, București, de luni până joi în intervalul orar 10.00 – 14.00.

 - Pentru concurenții din afara Bucureștiului, organizatorii concursului se obligă să trimită prin firmă de curierat premiile obținute fiecărui concurent în parte, conform adresei de corespondență din formularul de înscriere.

Vă rugăm să trimiteți înregistrarea concurentului în format video (AVI, MOV, MP4, MPEG), documentele necesare înscrierii și taxa de înscriere pe adresa: concursmagicpiano@gmail.com . 

Înscrierile se fac până la data de 07 Decembrie 2020 pe email, la adresa concursmagicpiano@gmail.com.

Persoană de contact: Anamaria Sârbu, telefon: 0721.374.133.

© 2020 by Magic Piano